Закрити
29.03.2021 | 16:49

Черкаська обласна рада вперше в Україні заснувала стипендію для обдарованих дітей. Кращі в галузі спорту, культури, освіти щомісяця отримуватимуть грошову премію в розмірі два прожиткових мінімуми, інформують в обласній раді.

Представники комісії визначилися з п’ятьма кандидатурами, які мають значні досягнення у спорті, мистецтві та сфері освіти, з-поміж 32 заявок. Діти отримуватимуть стипендію щомісячно упродовж року.

– У сфері освіти стипендію отримуватимуть:

Ель Анссарі Маліка Абдельазізівна, яка навчається у Смілянській загальноосвітній школі. Упродовж лише останніх двох років вона активно бере участь у Всеукраїнських та міжнародних мовно-літературних конкурсах та займає там призові місця.

Білоусова Катерина Олександрівна – учениця Христинівського ліцею. Школярка лише за останні кілька років виборювала призові місця у різноманітних Всеукраїнських олімпіадах, зокрема з української мови та літератури, географії, біології, трудового навчання, фізики, хімії, англійської мови тощо.

– У сфері фізичної культури та спорту:

Крот Максим Андрійович – учень Черкаської загальноосвітньої школи. Хлопець виховується у сім’ї бабусі і з 2011 року займається кікбоксингом, входить до основного складу юнацької збірної Черкаської області з кікбоксингу (WAKO) та має перший спортивний розряд. Із 2013-го року він виборює призові місця на обласних та Всеукраїнських змаганнях із цього виду спорту.

Снесар Анастасія Віталіївна, вихованка комплексної дитячо-юнацької спортивної школи ЧМР, майстер спорту України з морських багатоборств, також вона є членом збірної команди України. Анастасія брала участь у численних обласних та Всеукраїнських змаганнях, де виборола призові місця, а також має сертифікат Окремого юнацького підрозділу при 503 окремому батальйоні морської піхоти при проходженні ІІ етапу вишколу морського піхотинця.

– У сфері культури та мистецтва:

Самовол Марія Олександрівна. Десятирічна дівчинка навчається у Гельмязівській загальноосвітній школі. Із 2019-го року вона перемогла у кількох десятках конкурсів всеукраїнського та міжнародного рівня. Марія співає, займається творчістю та виступає із дорослими колективами.

Документи для отримання стипендії у 2022 році подаються до 20 листопада Управлінню освіти і науки облдержадміністрації, яке здійснює збір, узагальнення документів та до 10 грудня подає їх Комісії.

Прес-служба ОДА

МІСЬКИЙ ГОЛОВА

Ананко Сергій Васильович

Реєстрація на сайті

АНОНС ТИЖНЯ

27.03.2024 о 10.00 - чергова сесія

28.03.2024 о 14-30 - чергове засідання виконавчого комітету

Муніципальний розвиток

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ

ЦЕНТР НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ

Міська«Гаряча лінія» з питань COVID-19: вакцинація під час пандемії

Графік роботи: понеділок-п'ятниця 8:00 до 13:00 

субота-неділя 9:00 до 16.00

Телефон: +38 063 668 22 13 

Блок радіо тясмін

Слухати онлайн

ПЛАТФОРМА ВЕТЕРАНА ЧЕРКАСЬКИЙ ВИМІР

Безплатна правнича допомога