Календар новин

пн вт ср чт пт сб нд
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
пн вт ср чт пт сб нд пн вт ср чт пт сб нд пн вт ср чт пт сб нд
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Онлайн-спостереження

12.07.2018 | 08:43

Якість продуктів в Україні контролюватимуть за новими правилами.  Набув чинності закон № 2042-VIII «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я і благополуччя тварин». Згідно з документом, штрафи за порушення правил для підприємств можуть сягнути 70 тис. грн.

Документ був розроблений за допомогою експертів Європейського Союзу. Він створює умови для забезпечення якості та безпеки харчової продукції для споживачів.

Підприємства перевірятимуть залежно від ступеня ризику для життя і здоров’я людей. Наприклад, у магазині, де продається запакована продукція тривалого зберігання, ризиків менше, ніж у магазині, де продається свіже м’ясо.

Інспектори Держпродспоживслужби будуть перевіряти підприємства згідно з актом перевірки. Цей документ міститиме вичерпну кількість питань і буде публічним, що мінімізує корупційні ризики.

Якщо підприємець під час перевірки засвідчить, що дотримується всіх вимог закону, наступного року у нього буде менше перевірок або не буде їх узагалі. Один і той самий інспектор не зможе приходити з перевіркою на одне підприємство.

За порушення закону передбачено жорсткі санкції. У разі виявлення на виробництві факторів, що становлять небезпеку життю і здоров’ю людей, інспектор може ухвалити рішення про тимчасове припинення виробництва та/обігу харчових продуктів і кормів.

Досить тривалий час, протягом майже двох років, в Україні діяв мораторій на перевірки. Цим скористалися несумлінні виробники харчових продуктів, а сумлінні виробники через це опинилися в менш вигідних умовах, вимоги контролю до виготовлення харчових продуктів - це те, що зараз потребує вдосконалення. Зокрема у зв’язку з необхідністю адаптувати українське законодавство щодо безпеки харчових продуктів до європейських норм, як це передбачено частиною угоди про Асоціацію.

З січня цього року всі заходи державного контролю (нагляду) має супроводжувати відеофіксація. Це дасть змогу за необхідності довести неправомірність дій інспектора або порушення вимог законодавства підприємцем.

Відділ торгівлі, підприємництва

та захисту прав споживачів

 

Реєстрація на сайті

Про електронні петиції

Шановні користувачі сайту, якщо Ви бажаєте створити нову петицію, або проголосувати за  вже створену, то дотримуйтесь вимог "Положення про електронні петиції".

Ознайомитися з Положенням про електронні петиції можна в розділі "Нормативні документи / Інші нормативні документи"

В разі порушення вимог цього Положення, Ваш голос не буде врахований.

Газета Сміла

 

 

ТЕЛЕРАДІОМОВНА СТУДІЯ "ТЯСМИН”

                   

 

Картинки по запросу СУБСИДІЇ